Maart-November 2023

Stadsparcours

De barokke stadswandeling 

Speciaal voor het festival ontwikkelde Rudi Mannaerts, kunsthistoricus en pastoor van Sint-Andries, een stadswandeling langs barokke herkenningspunten in de stad. Hij gidst je door het Antwerpen van de zeventiende eeuw en vertelt je hoe de jezuïeten van de Scheldestad een echte barokstad hebben gemaakt.

De wandeling werd op 22 april 2023 gelanceerd in de app van Gazet van Antwerpen. Wandelaars konden een gedrukte wandelkaart (taalvarianten Nederlands, Engels, Frans, Duits) ophalen in de toeristische infopunten van stad Antwerpen in het station Antwerpen Centraal en in Het Steen, of op een van de festivallocaties in de binnenstad. Groepen konden ook een stadsgids boeken via TOPA vzw. 

Wil je het de wandelroute ontdekken? Dat kan ook vandaag nog. Volg de barokke stadswandeling op Google Maps. Binnenkort kan hier ook de audiofragmenten beluisteren.

De barokke stadswandeling is gemaakt door Exponanza, Rudi Mannaerts en Matthijs de Ridder, i.s.m. Scherper, Simon Shrimpton-Smith en Mediahuis. 

Muziek: Madrigali Spirituali – Philippus de Monte (een productie van Alamire Foundation i.s.m. AMUZ) 

Mensen met een missie vroeger en nu 

Deze stadswandeling werd ontwikkeld door De Loodsen vzw. Ze gaf de kans om de sociale influencers in 500 jaar Antwerpse stadsgeschiedenis te ontdekken. De tocht voor groepen werd 23 keer georganiseerd tussen 1/4 en 14/12/2023 in het centrum van Antwerpen, met het Hof van Liere (Universiteit Antwerpen) als eindpunt. De wandeling is ook vandaag nog beschikbaar. Lees er meer over op de website van De Loodsen vzw.

ATV-wandelrally 2023

De ATV-wandelrally besteedde in 2023 bijzondere aandacht aan het parcours van het festival Barokke Influencers