Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 3 december 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Beleving

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opening Extra Curriculum in Zoek-stadion

28 juli 2023 16:00 22:00

Gratis

Hoe staan kunstenaars in dialoog met de wereld? En hoe kunnen ze mee nadenken over de uitdagingen van de toekomst? Nadia Naveau en vijf hedendaagse kunstenaarscollectieven veroveren het Havenhuis met het artistiek laboratorium ‘Zoek-Stadion’. Daarmee legt het stadsfestival ‘Barokke Influencers’ niet alleen de brug tussen verleden en heden, tussen traditie en vernieuwing, maar ook tussen kunst en het bredere maatschappelijke debat. 

Vanaf 28 juli onderzoeken de kunstenaars van Extra Curriculum proefondervindelijk hoe ze een collectief kunnen vormen. Daarvoor laten ze zich niet alleen inspireren door elkaar maar ook door de constructie van Zoek-Stadion, het Havenhuis en de stad.

Vlagvoerder Vaast Colson brengt voor dit project kunstenaars van diverse pluimage samen: Bernadette Zdrazil, Dalida Georgiou-Achmet, Lucia Femia, Ken Verhoeven en Kris Van Dessel. De groep vertegenwoordigt verschillende generaties, achtergronden en genders en weerspiegelt zo het Antwerpse stadsweefsel en de smeltkroes van culturen.

Wat gebeurt er als het collectief samenkomt? Hoe vertaalt het tastbare zich naar het intellectuele en omgekeerd? Hoe zet de context en de ontmoeting met elkaar de individuele kunstenaar aan tot handelen en creëren? En hoe zet deze actie het collectief op zijn beurt in beweging?  

Extra Curriculum zal waarnemen, denken, handelen, debatteren, ervaren, dansen en spreken en zo het spanningsveld tussen het individuele en het collectieve opzoeken, uitdagen en vastleggen.

Deel jij mee in het proces? Het collectief zal de komende weken samen-werken en artistieke interventies doen vanuit Zoek-Stadion. Kom dus langs, ga mee op stap in de stad, of volg online. Het wordt een boeiende rit!

Tijdens de openingsnocturne op 28 juli ben je getuige van de eerste artistieke ingrepen in Zoek-Stadion. Je kan de kunstenaars overdag al aan het werk zien. Vanaf 18 uur onthult het kersverse collectief hun plannen voor de komende maand. De Port of Antwerp-Bruges trakteert op een glas en een hapje.

Tijdens de finissage op zaterdag 26 augustus blikt Extra Curriculum terug op hun ‘bezetting’ van Zoek-Stadion en de weg die het collectief heeft afgelegd. Kom dan zeker opnieuw langs om het eindresultaat te bekijken.

Praktische Informatie

Extra Curriculum bezet het Zoek-Stadion in het Havenhuis van Antwerpen vanaf vrijdag 28 juli 2023, 16.00 uur. Naar aanleiding van dit startschot zal het Havenhuis die avond open zijn tot 22.00 uur. We bieden je ook graag een glas en een hapje aan. Kom zeker even langs!

Open: maandag-vrijdag 9.00 – 18.00 uur | zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Gesloten: zondag

Volg Zoek-Stadion op Instagram of Facebook:
@zoekstadion #zoekstadion #extra_c

Locatie: Het Havenhuis

Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Map
View Venue Website

Organisator: Port of Antwerp-Bruges

View Organizer Website