Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 3 december 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Expo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zoek-Stadion

24 juni 08:00 28 november 18:00

Gratis
Havenhuis Antwerpen | Zaha Hadid Architects

Het Antwerpse Havenhuis met het architecturaal verbluffende ontwerp van Zaha Hadid maakt deel uit van het stadsparcours van Barokke In­fluencers. Dit iconische landmark staat symbool voor vernieuwing. Het is de ideale locatie voor een project waarin Antwerpse hedendaagse kunst centraal staat. Het artistieke project in het Havenhuis wordt gecureerd door Sergio Servellón. De tentoonstelling is een aanvulling op de uitgangspunten van het festival, en trekt de dialoog van traditie en vernieuwing door naar vandaag.

Door middel van een mix van kunst, evenementen, discussies, theater en lezingen, worden bezoekers uitgenodigd om actief deel te nemen aan deze dialoog. Net zoals bij de Sodaliteit uit de 17de eeuw ligt de focus in het Havenhuis op kennisdeling en samenwerking. Servellón liet zich inspireren door de congressen hedendaagse kunst die de modernistische schilder Jozef Peeters (1895-1960) honderd jaar geleden organiseerde. Deze evenementen bestonden altijd uit een combinatie van een tentoonstelling en lezingen waarin er discussie werd gezocht met andere maatschappelijke actoren: de politiek, de architectuur, de psychologie. Er werden raakpunten gezocht met de maatschappij en er werd bevraagd hoe de hedendaagse kunst van dat moment daar deelachtig aan kon zijn. Als hoofdsponsor van het festival wil Port of Antwerp-Bruges met dit project het belang van vernieuwing benadrukken in een periode vol uitdagingen en verbinding zoeken met een breed en inclusief publiek, waarin ook jongeren zoveel mogelijk betrokken zullen worden.

Het Havenhuis zal zelf ook een plek innemen in de programmatie waarbij wordt gefocust op thema’s als duurzaamheid, de energie-omslag en innovatie. In het Havenhuis krijgt het werk van Nadia Naveau een centrale plaats. Haar werk staat symbool voor de verstrengeling van traditie en vernieuwing. In hun weelderigheid en luxe sluiten Naveaus sculpturen vormelijk nauw aan bij de barok.

Blijf je graag op de hoogte over het programmma, de lezingen, etc., schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Locatie: Het Havenhuis

Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie