Maart-November 2023

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Mensen met een missie vroeger en nu

De Loodsen vzw

Ga mee op tocht in de universiteitsbuurt en ontdek hoe mensen in nood er vroeger ondersteund werden in onderwijs en zorg, en welke werken van solidariteit er vandaag nog actief zijn. Met deze stadswandeling neemt De Loodsen vzw je mee op een zoektocht naar de sociale influencers doorheen 500 jaar Antwerpse geschiedenis.

€7 – €65

Barokke stadswandeling

Historisch Centrum Antwerpen

Wandel mee met Rudi Mannaerts door het Antwerpen van de zeventiende eeuw en ontdek hoe de jezuïeten van de Scheldestad een echte barokstad hebben gemaakt.

Gratis

Zoek-Stadion

Het Havenhuis

Het artistieke project in het Havenhuis wordt gecureerd door Sergio Servellón. Door middel van een mix van kunst, evenementen, discussies, theater en lezingen, worden bezoekers uitgenodigd om actief deel te nemen aan deze dialoog.

Gratis

Bachfestival 2023

Bachfestival Antwerpen is met zijn derde editie in 2023 inmiddels een vaste waarde in Antwerpen. Het is weer uitkijken naar een week vol concerten en evenementen geïnspireerd op het oeuvre van Johann Sebastian Bach (1685-1750). De evenementen vinden plaats op de mooiste erfgoedlocaties van Antwerpen.  Emmanuel Van Kerckhoven, artistiek directeur van BACH in de STAD: […]

Finissage Antwerpen Reactief in Zoek-stadion

Het Havenhuis

De afgelopen maand dook Antwerpen (Re)Actief in de Antwerpse cultuurgeschiedenis op zoek naar de botsing tussen traditie en vernieuwing. Tijdens deze finissage nemen ze afscheid van Zoek-Stadion.

Gratis

De leerkracht als Influencer

Online

‘Word een echte influencer!’, met deze slogan probeerde de Vlaamse Overheid mensen warm te maken voor een job in het onderwijs. Maar wat is dat, influencen in het onderwijs? Kom het te weten in dit webinar met onder meer Jan Royackers en Philip Brinckman.

Gratis

Wiskunde en wetenschappen als kunst voor morgen

De Studio

Wiskunde en wetenschappen waren voor jezuïeten in de 17de eeuw zo belangrijk dat ze er speciaal een school voor oprichtten in Antwerpen. Vandaag hebben wiskunde en wetenschappen niets aan belang ingeboet. In twee boeiende lezingen met een afrondend panelgesprek laten Ann Dooms en Manuel Sintubin zien hoe ze van onschatbare waarde zijn om de uitdagingen van morgen aan te pakken. En dus hoe cruciaal ze zijn voor de vorming van onze jongeren.

€10

Opening Muce in Zoek-stadion

Het Havenhuis

Het laatste collectief dat passeert in 'Zoek-Stadion' is MUCE, een bruggenbouwer die bijdraagt aan de opschaling van de circulaire economie. Benieuwd naar wat zij zullen brengen? Zet het openingsevent van MUCE dan alvast in je agenda!

Gratis

De toekomst van de missie, de missie van de toekomst?

Universiteit Antwerpen - Hof van Liere

In dit panelgesprek onderzoeken we hoe we ons verhouden tot het missieverleden. In het panel zetelen Nozizwe Dube, Idesbald Goddeeris, Théogène Havugimana, Marit Monteiro, en moderator Sibo Kanobana.

Gratis