Maart-November 2023

Scholen

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wat of wie wil ik worden?

23 januari 2023 08:30 tot 12:30

Hoe kies ik de juiste studierichting? Dat is de belangrijkste vraag voor laatstejaars in het secundair onderwijs. De Studio en UCSIA zetten een traject op van drie halve dagen dat leerlingen wil begeleiden in het maken van de ‘juiste’ keuze – een moeilijk vraagstuk voor iedereen.

In de bestaande begeleidingstrajecten staat het informeren over het aanbod van studierichtingen en beroepen centraal. Dit traject focust op de persoonlijke verlangens en gevoelens bij het maken van keuzes. De leerlingen worden uitgenodigd om in workshops en interviews met vrienden en familie te onderzoeken waar hun passie ligt en welke beroepsrichtingen het beste aansluiten bij hun persoonlijkheid.

De methodiek vertrekt vanuit de traditie van de jezuïeten. Jezuïet Nikolaas Sintobin sj schreef er een boek over: ‘Vertrouw op je gevoel: leren keuzes maken met Ignatius van Loyola’.

De Studio werkt hiervoor samen met UCSIA in het kader van het stadsfestival ‘Barokke Influencers’ dat in 2023 plaatsvindt in Antwerpen. Nikolaas Sintobin sj en Kaat Somers van UCSIA werken samen met de huisartiesten en de ploeg van De Studio.

Dit traject is volgeboekt.

Organisator: De Studio

03 260 96 10

View Organizer Website

Locatie: De Studio

Maarschalk Gérardstraat 4
Antwerpen, België
+ Google Map
03 260 96 10
View Venue Website