Maart-November 2023

Scholen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat of wie wil ik worden?

10 maart 2023 08:30-12:30

Hoe kies ik de juiste studierichting? Dat is de belangrijkste vraag voor laatstejaars in het secundair onderwijs. De Studio en UCSIA zetten een traject op van drie halve dagen dat leerlingen wil begeleiden in het maken van de ‘juiste’ keuze – een moeilijk vraagstuk voor iedereen.

In de bestaande begeleidingstrajecten staat het informeren over het aanbod van studierichtingen en beroepen centraal. Dit traject focust op de persoonlijke verlangens en gevoelens bij het maken van keuzes. De leerlingen worden uitgenodigd om in workshops en interviews met vrienden en familie te onderzoeken waar hun passie ligt en welke beroepsrichtingen het beste aansluiten bij hun persoonlijkheid.

De methodiek vertrekt vanuit de traditie van de jezuïeten. Jezuïet Nikolaas Sintobin sj schreef er een boek over: ‘Vertrouw op je gevoel: leren keuzes maken met Ignatius van Loyola’.

De Studio werkt hiervoor samen met UCSIA in het kader van het stadsfestival ‘Barokke Influencers’ dat in 2023 plaatsvindt in Antwerpen. Nikolaas Sintobin sj en Kaat Somers van UCSIA werken samen met de huisartiesten en de ploeg van De Studio.

Dit traject is volgeboekt.

Gegevens

Datum:
10 maart 2023
Tijd:
08:30-12:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.destudio.com/nl/project/cluster-wat-wie-wil-ik-worden

Organisator

De Studio
Telefoon
03 260 96 10
E-mail
info@destudio.com
Bekijk de site van Organisator