Maart-November 2023

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Bachfestival 2023

Bachfestival Antwerpen is met zijn derde editie in 2023 inmiddels een vaste waarde in Antwerpen. Het is weer uitkijken naar een week vol concerten en evenementen geïnspireerd op het oeuvre van Johann Sebastian Bach (1685-1750). De evenementen vinden plaats op de mooiste erfgoedlocaties van Antwerpen.  Emmanuel Van Kerckhoven, artistiek directeur van BACH in de STAD: […]

Before BAch – Bachfestival 2023

Sint-Norbertuskerk

Een concert door Castello Consort voor het Bachfestival. De musici van Castello Consort kenmerken zich door hun zangerige, expressieve klank en hun harmonieuze samenspel. Ze hebben elkaar als studenten ontmoet op de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hun gedeelde interesse voor vroege kamermuziek hen samenbracht. In hun zoektocht naar […]

€15 – €22

Bach & Luit – Bachfestival 2023

Museum Snijders&Rockoxhuis

Lezing-recital door luitist Thomas Langlois en Milan Barbé over luit en theorbe ten tijde van Bach en zijn affiniteit met dit instrument in het kader van het Bachfestival.

€12

Bach & Beatles – Bachfestival 2023

Sint-Carolus Borromeuskerk

Improvisatieconcert op thema’s van J.S. Bach en The Beatles door Aart Bergwerff, organist van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk in Breda (NL), voor het Bachfestival.

€15 – €22

De leerkracht als Influencer

Online

‘Word een echte influencer!’, met deze slogan probeerde de Vlaamse Overheid mensen warm te maken voor een job in het onderwijs. Maar wat is dat, influencen in het onderwijs? Kom het te weten in dit webinar met onder meer Jan Royackers en Philip Brinckman.

Gratis

ArtWork-Debat over Mixed Media & Film

Het Havenhuis

Hoe beïnvloeden de spelers binnen de kunstdiscipline Mixed Media & Film het traject van kunststudent tot volwaardig kunstenaar? Een debat met onder meer Eva Van Tongeren, Vincent Stroep, Pascal Vandelanoitte, Ben de Raes, Nikol Wellens. (in het Engels)

Gratis

ArtWork-Debat over uitvoerende kunsten

Het Havenhuis

Hoe beïnvloeden de spelers binnen de uitvoerende kunsten het traject van kunststudent tot volwaardig kunstenaar? Een debat met onder meer Tuur Marinus, Karen Joosten, Mokhallad Rasem, Nikol Wellens, Amina Iddrisu. (in het Engels)

Gratis

ArtWork-debat over beeldende kunsten en kunst in de openbare ruimte

Het Havenhuis

Hoe beïnvloeden de spelers binnen de beeldende kunsten het traject van kunststudent tot volwaardig kunstenaar? Een debat met onder meer Sergio Servellón, Stella Lohaus, Laurence Petrone, Maarten Inghels, Bart Vanderbiesen, Vedran Kopljar, Nikol Wellens. (in het Engels)

Gratis

Wiskunde en wetenschappen als kunst voor morgen

De Studio

Wiskunde en wetenschappen waren voor jezuïeten in de 17de eeuw zo belangrijk dat ze er speciaal een school voor oprichtten in Antwerpen. Vandaag hebben wiskunde en wetenschappen niets aan belang ingeboet. In twee boeiende lezingen met een afrondend panelgesprek laten Ann Dooms en Manuel Sintubin zien hoe ze van onschatbare waarde zijn om de uitdagingen van morgen aan te pakken. En dus hoe cruciaal ze zijn voor de vorming van onze jongeren.

€10

ArtWork-symposium

Het Havenhuis

Dit symposium brengt de inzichten samen van de 3 voorgaande ArtWork-debatten over het traject van de jonge kunstenaar. (in het Engels)

Gratis

Ferdinand Verbiest en de ontdekking van China. Alles onder de hemel

Universiteit Antwerpen - Hof van Liere

VRT-journaliste Veerle De Vos stelt haar boek over de jezuïet Ferdinand Verbiest voor. Verbiest vertrok in 1656 op missie naar China en schopte het daar tot mandarijn-astronoom. De auteur gaat daarna in gesprek met sinologen Mario Cams (University of Oslo/KU Leuven) en Dorien Emmers (KU Leuven).

Gratis

De toekomst van de missie, de missie van de toekomst?

Universiteit Antwerpen - Hof van Liere

In dit panelgesprek onderzoeken we hoe we ons verhouden tot het missieverleden. In het panel zetelen Nozizwe Dube, Idesbald Goddeeris, Théogène Havugimana, Marit Monteiro, en moderator Sibo Kanobana.

Gratis