Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 3 december 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Beleving

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Who Is Influencing Who? | Muce in Zoek-stadion

11 november 2023 09:30-2 december 2023 17:30

Gratis

Hoe staan kunstenaars in dialoog met de wereld? En hoe kunnen ze mee nadenken over de uitdagingen van de toekomst? Nadia Naveau en vijf hedendaagse kunstenaarscollectieven veroveren het Havenhuis met het artistiek laboratorium ‘Zoek-Stadion’. Daarmee legt het stadsfestival ‘Barokke Influencers’ niet alleen de brug tussen verleden en heden, tussen traditie en vernieuwing, maar ook tussen kunst en het bredere maatschappelijke debat. 

Het laatste collectief dat passeert in ‘Zoek-Stadion’ is MUCE, een bruggenbouwer die bijdraagt aan de opschaling van de circulaire economie. Dit initiatief van Nina Maat verspreidt kennis over de circulaire economie en gaat in dialoog over duurzaamheidstopics door middel van innovaties en kunst. Als bruggenbouwer zal MUCE in het Havenhuis enkele kunstwerken tentoonstellen die een debat uitlokken rond verschillende circulaire en innovatieve topics: van afval, biomimicry en ecodesign tot circulaire bedrijfsmodellen.

Who is Influencing Who?

MUCE nodigt burgers uit mee op de PLAY knop te drukken in het Havenhuis. Tijdens deze tentoonstelling toont MUCE een selectie van kunstwerken over circulaire economie uit de pop-up van 2022 in een nieuw kader. MUCE blijft erbij: de circulaire economie is meer dan recycleren. In het Havenhuis bewijzen we dat we dat we zowel met roze bril als kritische blik naar de toekomst kijken. Influencing who? 

LET’S PLAY!
2023 is namelijk het jaar dat politici vinden dat er een pauze knop moet worden ingedrukt voor milieu- en klimaatbeleid. Kom af en toon dat wij als burgers wel klaar zijn voor de duurzame transitie. Burgers kunnen namelijk meedoen aan verschillende circulaire strategieën die een grote milieu- en klimaatimpact hebben zoals ruilen, delen en herstellen. Maar misschien heb jij nog ander advies voor overheden en bedrijven. Schrijf het mee op in de tentoonstelling. Influencing you! 

Praktische informatie

MUCE bezet Zoek-Stadion in het Havenhuis van Antwerpen vanaf zaterdag 11 november tot en met zaterdag 2 december 2023.

Zoek-Stadion is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 17.30 uur. Gesloten op zondag.

Opgelet: Het Havenhuis is uitzonderlijk gesloten op maandag 13 november omwille van wapenstilstand en zaterdag 18 november omwille van een event.

Zoek-Stadion bevindt zich in de inkomhal van het Havenhuis, die is vrij toegankelijk voor iedereen.

Wil je graag het volledige Havenhuis bezoeken? Vergeet dan niet om vooraf een gids te boeken via Experience Antwerp.

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gegevens

Begin:
11 november 2023 09:30
Einde:
2 december 2023 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Het Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie