Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 3 december 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Beleving

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finissage Antwerpen Reactief in Zoek-stadion

30 september 2023 09:30-18:00

Gratis

De voorbije maand dook Antwerpen (Re)actief in de Antwerpse cultuurgeschiedenis op zoek naar de dialoog tussen traditie en vernieuwing.

Op zaterdag 30 september nemen we afscheid van Antwerpen (Re)actief en kijken we naar wat Zoek-Stadion ons nog brengt. Kom je een kijkje nemen? Je bent welkom in het Havenhuis van 9.30 tot 18.00 uur.

Je ontdekt historische plekken in de tentoonstelling ‘Antwerpen (Re)actief’. De tentoonstelling geeft een overzicht van gebouwen en plaatsen die een cruciale plek hebben in de culturele geschiedenis van Antwerpen van de jaren ’20 tot nu. Als aanvulling kan je ook documentaires zoals die over het leven en werk van Hugo Roelandt (1950-2015) door Jess De Gruyter, of het zeldzame filmpje ‘Union Match’ uit 1965 met Stevv Steenhoudt, Fred Bervoets en Wilfried Pas bekijken.

Je kijkt je ogen uit op de pop-uptentoonstelling van het M HKA. Allan Sekula was vooral bekend als fotograaf. Met werken zoals ‘Fish Story’ en ‘TITANIC’s wake’ is zijn interesse in de maritieme wereld duidelijk. Voor The Dockers’ Museum verzamelde hij voorwerpen die de positie van zeelieden en havenwerkers in de kijker zet. De pop-uptentoonstelling is een samenwerking met M HKA, enkel te zien in het Havenhuis op zaterdag 30 september.

Je komt te weten wat Zoek-Stadion nog allemaal in petto heeft. Dit evenement weeft het huidige initiatief van Antwerpen (Re)actief samen met acties van Extra Curriculum, het ‘piratenschip’ onder aanvoering van Vaast Colson. Daarnaast stellen ARTwork en MUCE hun plannen voor. Natuurlijk kan je ook nog steeds de bijzondere werken van Nadia Naveau komen bekijken.

Het programma

vanaf 11.00 uur: verschillende interventies door de kunstenaars van het collectief-to-be Extra Curriculum: Dalida Georgiou-Achmet, Lucia Femia, Bernadette Zdrazil, Ken Verhoeven, Kris Van Dessel, Vaast Colson

14.00 uur: rondetafelgesprek ‘Antwerpen (Re)actief’ gemodereerd door Stefan Wouters

16.00 uur: presentatie programma ARTwork en MUCE

18.00 uur: einde

Als hoofdsponsor wil Port of Antwerp-Bruges met de expo Zoek-Stadion het belang van vernieuwing benadrukken in een periode vol uitdagingen. De expo, die zoveel mogelijk jongeren betrekt, richt zich op een breed en inclusief publiek. Het Havenhuis neemt zelf ook een plek in in de programmatie, waarbij wordt gefocust op thema’s als duurzaamheid, de energie-omslag en innovatie.

Gegevens

Datum:
30 september 2023
Tijd:
09:30-18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

Het Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Port of Antwerp-Bruges
Bekijk de site van Organisator