Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 28 november 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Concert

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Finissage Antwerpen Reactief in Zoek-stadion

30 september 09:30 17:30

De afgelopen maand dook Antwerpen (Re)actief in de Antwerpse cultuurgeschiedenis op zoek naar de botsing tussen traditie en vernieuwing. Tijdens deze finissage nemen ze afscheid van Zoek-Stadion.

Doorlopend bezoek van:

  •  ‘Antwerpen (Re)actief’. De tentoonstelling biedt een historisch overzicht van de culturele geschiedenis van Antwerpen, beginnend in de jaren 1920 tot heden. In plaats van individuele kunstenaars en curatoren te belichten, ligt de focus op cruciale gebouwen, galeries en plaatsen, ondersteund door foto’s, teksten en een plattegrond. Het doel is om een complexer beeld te schetsen van de intrinsieke ontwikkelingen tussen traditie en vernieuwing in de stad. De zaalteksten worden aangevuld met documentaires, video’s en lezingen. De documentaire over het leven en werk van Hugo Roelandt (1950-2015) door Jess De Gruyter, samen met het zeldzame filmpje ‘Union Match’ uit 1965 met Stevv Steenhoudt, Fred Bervoets en Wilfried Pas, wordt continu vertoond.
  • Op uitnodiging van Extra Curriculum en in samenwerking met het M HKA is er tevens een pop-up tentoonstelling van het werk van Alan Sekula. Allan Sekula, voornamelijk bekend om zijn fotografie, heeft een diepgaande invloed gehad op de documentaire fotografie met thema’s gericht op klasse, werkomstandigheden en kritiek op het kapitalisme. Een centraal thema in zijn carrière is de maritieme ruimte, belicht in werken zoals Fish Story en TITANIC’s wake. The Dockers’ Museum, een verzameling voorwerpen, belicht de unieke positie van zeelui en havenwerkers. Deze verzameling, eigendom van M HKA, contextualiseert Sekula’s fotografie en zijn voortdurende verzamelactiviteit.

Activiteiten:

  • 11.00 uur: Performance van Vaast Colson met een ‘levend tableau’ waar een interactie met de locatie en de havengemeenschap beoogd wordt.
  • 14.00 uur: Rondetafelgesprek ‘Antwerpen (Re)actief’ plaats met o.a. Annie De Decker
  • 16.30 uur: presentatie programma ARTwork en MUCE
Gratis

Organisator: Port of Antwerp-Bruges

Bekijk de site van Organisator

Locatie: Het Havenhuis

Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie