Maart-November 2023

Lezing

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De leerkracht als Influencer

4 oktober 2023 19:30-21:00

Gratis

‘Word een echte influencer!’, met deze slogan probeerde de Vlaamse Overheid in 2019 meer mensen warm te maken voor een job in het onderwijs. Maar wat is dat, influencen in het onderwijs?

In een gesprek met onderwijsexpert Jan Royackers van Schoolmakers denken we na over wat ‘impactvol en effectief lesgeven’ kan betekenen. We hebben daarbij aandacht voor de twee rollen van de influencende leerkracht: de leerkracht als opvoeder en als vakexpert.

In een tweede luik van het webinar gaan we tijdens een panelgesprek met leerkrachten in op hoe zij zelf kijken naar hun rol als ‘influencer’. We zoomen daarbij in op twee centrale vragen: (1) Wat betekent influencen in de rol van leerkracht en hoe verschilt dit van wat influencers en zijzelf op sociale media doen? En (2) Hoe doe je dat, influencen in de klas?

Tot slot sluiten we het webinar af met een gesprek over de betekenis van ‘influencen in het onderwijs’ voor het bredere onderwijsveld met Philip Brinckman, pedagogisch directeur van het Sint-Jozefcollege in Turnhout en voorzitter van de Commissie Beter Onderwijs.

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door gastvrouw Ella Michiels, concertpresentatrice en presentatiecoach voor VRT.

Dit webinar maakt deel uit van de lezingenreeks ‘Grote vragen’ die UCSIA programmeert voor het stadsfestival Barokke Influencers.

Gegevens

Datum:
4 oktober 2023
Tijd:
19:30-21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://www.ucsia.org/home/themalijnen/onderwijs-en-service-learning/evenementen/leerkracht-als-influencer/

Locatie

Online

Organisator

UCSIA
Telefoon
+32 (0) 3 265 49 60
E-mail
info@ucsia.be
Bekijk de site van Organisator