Zoek-Stadion, artistiek laboratorium van 24 juni tot en met 3 december 2023 in het Havenhuis in Antwerpen
Maart-November 2023

Beleving

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening ARTwork / De Jonge Academie in Zoek-Stadion

6 oktober 16:00 22:00

Gratis

Hoe staan kunstenaars in dialoog met de wereld? En hoe kunnen ze mee nadenken over de uitdagingen van de toekomst? Nadia Naveau en vijf hedendaagse kunstenaarscollectieven veroveren het Havenhuis met het artistiek laboratorium ‘Zoek-Stadion’. Daarmee legt het stadsfestival ‘Barokke Influencers’ niet alleen de brug tussen verleden en heden, tussen traditie en vernieuwing, maar ook tussen kunst en het bredere maatschappelijke debat. 

Vanaf 6 oktober staat het traject van de jonge kunstenaar centraal in het ‘Zoek-Stadion’. Ontdek hoe ARTwork / De Jonge Academie het artistiek labo zal inkleuren tijdens dit openingsevent.

Hoe ontwikkelt een jonge aspirant zich tot een volwaardige, duurzame kunstenaar? De ontwikkeling en het traject van jonge kunstenaars worden beïnvloed door een heleboel factoren: galeristen, opdrachtgevers, media. Hoe kunnen die krachten worden gebundeld? En welke rol is er weggelegd voor de kunstopleidingen? In het Havenhuis zoekt de Jonge Academie samen met gatekeepers uit de Vlaamse kunstensector, spelers uit de Vlaamse kunstopleidingen (van studenten tot beleidsmakers) en andere belanghebbenden naar gelaagde antwoorden op deze vragen.

Meer informatie is op komst.
Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Locatie: Het Havenhuis

Zaha Hadidplein 1
Antwerpen, 2030 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie